Persoonsalarmering voor kinderen

Heb je er als ouder zijnde wel eens aan gedacht om mobiele alarmering voor je kinderen aan te schaffen?

Mobiele persoonsalarmering is er in verschillende vormen en maten. Er zijn apparaatjes in de vorm van een mini mobieltje, armband, clip of sieraad en ze hebben allemaal gemeen dat ze ook buiten werken.Dat kan door de ingebouwde GPS en een alarmknop. GPS is een systeem dat u weet te traceren waar ter wereld u ook bent. Mobiele seniorenalarm is dus in feite een alarm, een zender en locatiebepaler ineen. De apparaatjes zijn overal mee naar toe te nemen. U kunt ze om uw hals dragen of in uw broek of jaszak stoppen. 

Hoe werkt persoonsalarmering
Op het moment dat de nood aan de man is, als u valt of struikelt, onwel wordt of in een situatie terecht bent gekomen waar u zich niet veilig voelt, drukt u op de knop. Op dat moment gaat er direct een melding uit naar uw ‘volger’. Omdat u van tevoren heeft bepaald bij wie de melding terecht moet komen, kan de volger een familielid of mantelzorger zijn of een alarmcentrale. Zodra u de alarmknop heeft ingedrukt, krijgen uw volgers op hun smartphone of computerscherm een melding en een kaart te zien. Op die kaart staat precies aangegeven waar u bent; de GPS doet zijn werk! 

 Wat is alarmopvolging?
We hebben het hierboven over de volger gehad. Dat is degene bij wie een alarmmelding binnenkomt.

  • Komt het alarm binnen via een app op de smartphone van een familielid of mantelzorger dan hebben we het over sociale alarmopvolging.
  • Komt de melding binnen bij een zorgcentrale, dan fungeert die centrale als professionele alarmontvanger die de alarmopvolging in werking zet.
  • Bij sociaal plus alarmopvolging wordt de melding aangenomen door familie, mantelzorger en staat er ook een alarmcentrale of zorgorganisatie stand-by.
  • Semiprofessionele alarmopvolging betekent dat de melding wordt aangenomen door een alarmcentrale of zorgorganisatie die vervolgens de familie of mantelzorger waarschuwt.

Persoonsalarmering is al lang niet meer iets voor oude, immobiele of zieke mensen. Menig jonger mens gebruikt de GPS alarm als wegwijzer. Of voor de zekerheid als hij aan het wandelen is in onherbergzame streken. Het alarm met spraak-luisterverbinding is niet bedoeld als telefoontoestel maar je kunt natuurlijk wel snel een boodschap doorgeven of je pinpas blokkeren als je hem verloren hebt. En wie wil weten waar de kinderen aan het spelen zijn, of zich ongerust maakt over wat er met de stappende puber kan gebeuren, geeft ze gewoon een personenalarmering met locatiebepaler mee.

bron: www.zorgmag.nl (10 maart 2016), www.livesafe.nl (14 feb)